Tuotekuvaus ja tekniset tiedot

Vuotovahti

Vuotovahti

Vuotovahti

Vuotovahti

Tuotekuvaus ja tekniset tiedot

HELA Vuotovahti on kotimainen turvajärjestelmä joka tehokkaasti pienentää ja eliminoi vesivahingon riskiä. Mallistosta löytyy valmis järjestelmä eri kohteisiin kuten omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloasuntoihin, toimistoihin, teollisuus- ja liiketiloihin sekä mökeille. Järjestelmän komponenteista voidaan helposti myös rakentaa kohteen vesivahinkosuojaus myös tapauskohtaisesti. Järjestelmä reagoi vesivuotojen lisäksi myös lämpötilaan ja se estää myös putkistojen jäätymisestä aiheutuvia vahinkoja. HELA Vuotovahti on turvallinen kotimainen valinta. Vesiyksiköt on Suomessa STF- tyyppihyväksytty käyttövesiverkostoon asennettavaksi.

Järjestelmä tunnistaa vuodot, antaa hälytyksen sekä sulkee vedentulon välittömästi. Järjestelmään kuuluu kiinteistön passiivinen ja aktiivinen suojaus. Passiivinen suojaus saadaan langattomilla kosteusantureilla, jotka sijoitetaan potentiaalisiin riskikohteisiin – yleisimmin vesivahinko tapahtuu keittiössä ja keittiön allaskaappi sekä astianpesukone kannattaa aina varustaa antureilla. Muita potentiaalisia kohteita ovat apukeittiö, tekniset tilat, Wc ja vastaavat kohteet. Anturit havaitsevat herkästi kaiken kosteuden eli ne suojaavat hyvin myös lavuaarien hajulukoista ja liitoksista syntyvät vuodot jotka ovat myös todella yleisiä. Antureissa on kosteuden lisäksi myös lämpötilahälytys eli toimivat hyvin pakkasvahtina. Lämpötilan laskiessa alle +3 ne hälyttävät ja vedentulo katkaistaan. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus esim. kellaritiloissa, teknisissä tiloissa, kesämökeillä ja vastaavissa kohteissa joissa putkiston tai sen osan jäätyminen on riski.

Aktiivinen suojaus tarkoittaa vesijärjestelmän tarkistamista piilevien vuotojen sekä vaikeasti havaittavien tippavuotojen varalta. Vesiyksikössä (sulkuventtiili) on paineanturi jonka avulla putkisto ”koeponnistetaan” automaattisesti määrävälein – käytännössä vähintään kerran vuorokaudessa. Painetestaus on huomattavasti tarkempi ja varmempi tapa testata putkiston tiiveys ja havaita tiputtavat hanat ja WC istuimet kuin virtausmittaukseen perustuvat järjestelmät joita myös on markkinoilla.

HELA Vuotovahti-järjestelmään kuuluu olennaisena osana myös langaton etäkäyttökytkin joka sijoitetaan yleensä ulko-oven läheisyyteen. Etäkytkimestä voidaan kiinteistön tai asunnon yms. päävesijohto sulkea helposti aina kun tiloista poistutaan ja avata kun tullaan takaisin. Tehokkain tapa estää vesivahinkoja on sulkea päävesijohto aina kun ollaan pois kotoa ja HELA Vuotovahdilla tämä on todella helppoa ja vaivatonta. Etäkytkimessä on myös ”viivästetty sulkeminen” painike jota voidaan käyttää jos esim. pesukone tai vastaava halutaan jättää käyntiin kotoa poistuessa. Tämä toiminto sulkee veden kahden tunnin kuluttua automaattisesti.

Vuotovahti tekee painetestauksen automaattisen päivittäisen testin lisäksi aina kun vesi suljetaan käyttäjän toimesta eli putkiston tiiveys voidaan helposti tarkistaa koska vaan – esim. vesijärjestelmän muutostöiden jälkeen on hyvä varmistua, että kaikki liitokset ovat pitäviä.

HELA Vuotovahti on erittäin helppo asentaa koska erillistä kaapelointia tai sähkötöitä ei tarvita. Kaikki yksiköt toimivat langattomasti ja niiden sijoittelu kiinteistössä on helppoa ja nopeaa. HELA Vuotovahdin käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Asennuksen jälkeen ei tarvetta kalibroinnille tai säädöille.
Yksinkertaista ja turvallista – HELA Vuotovahti.

 
Vuotovahti Finanssiala-todistus (PDF) 60 KtVuotovahti asennusohje (PDF) 990 Kt