Tuotekuvaus ja tekniset tiedot

Muoviputken liittimet, pistoliitos

Muoviputken liittimet, pistoliitos

Muoviputken liittimet, pistoliitos

Muoviputken liittimet, pistoliitos

Tuotekuvaus ja tekniset tiedot

Kotimainen, tyyppihyväksytty HELA-muoviputken pistoliitin on tarkoitettu kiinteistöjen kylmävesilaitteistoihin asennettavien, standardin SFS-EN ISO 12201-2 mukaisten PE-putkien liittämiseen. HELA-pistoliittimet soveltuvat juomavesikäyttöön.

HELA-pistoliitin on suunniteltu PE- ja PVC-muoviputkien luotettavaan ja helppoon liittämiseen erityisesti vaikeissa Pohjoismaisissa asennus- ja käyttöolosuhteissa.

Yksinkertaisen rakenteensa ansiosta liitin on ehdottoman tiivis ja vetoa kestävä sekä erittäin yksinkertainen asentaa ja purkaa. Ainutlaatuinen, stefa-tyyppinen, huulitiiviste pysyy omassa urassaan luotettavasti paikoillaan koko asennuksen ajan toisin kuin pistoliittimissä, joissa käytetään perinteistä O-rengas tiivistystä.

Huulitiivisteessä olevat pehmeät ”huulet” muotoutuvat tiiviisti putken pintaan ja varmistavat vesitiiviyden myös putkissa, joissa on käytöstä tulleita naarmuja tai jotka ovat soikeita.

Liitin on erittäin vaivaton asentaa ja purkaa lähes ilman työkaluja. Putkea ei tarvitse karhentaa ennen asennusta. Terävähampainen erikoismessinkinen lukitusrengas pitää putken tiukasti paikoillaan ja vedon kasvaessa se pureutuu yhä paremmin putken pintaan. Liitos voidaan helposti avata avaamalla mutteri ja vetämällä putki liittimestä. Liitin voidaan osia vaihtamatta asentaa uudelleen samaan tai eri kohtaan putkea.

HELA-pistoliitin pitää PE80- tai PE100-laatuisissa putkissa varmasti ja luotettavasti. Kotimaiset HELA-pistoliittimet täyttävät kaikki PE-putkien liittimille asetetut vaatimukset ja toisin kuin suurin osa muista markkinoilla olevista pistoliittimistä ne on Suomessa VTT:n testaamia ja Ympäristöministeriön tyyppihyväksymiä.

HELA-liittimet soveltuvat juomavesikäyttöön ja hyvin korroosiota kestävinä soveltuvat maanalaisiin putkistoihin.

HELA-liittimien raaka-aineena käytetään ainoastaan korkealaatuista sinkkikadonkestävää erikoismessinkiä, joka estää syöpymisen (sinkkikadon) myös erittäin aggressiivisissa käyttöolosuhteissa. Lisätietoja asennusohjeissa sekä yleisissä HELA käyttö- ja turvallisuusohjeissa.

Tyyppihyväksyntä ISO 12201-5 mukaisesti PE-putkien liittämiseen käyttövesijärjestelmissä
Paineluokka PN10
Materiaali CC770S / CW625N / CW617N (CEN/TS 13388)
Mitoitus SFS-EN 1254-3
Kierteet ISO228 (SFS-EN 1254-4) / ISO7-1
Sinkkikadonkestävyys SFS-EN ISO 6509
Tiiveys ylipaineessa SFS-EN 715
Tiiveys taivutuksessa SFS-EN 713
Vetokuormitus SFS-EN 712
Tuoteryhmäesite (PDF) 406 KtAsennusohje (PDF) 306 Kt